Vår historia

Vad vi är - EN IDEELL FÖRENING

Logga.jpg

Odenplan Fightgym är en ideell förening som sedan dag ett har drivits av sina medlemmar, för sina medlemmar. Detta innebär att gymmet inte går med vinst, eller att det finns löner och avkastning att hämta ut. Instruktörerna och styrelsen driver OPFG utan kompensation: lönen vi får är kärleken för idrotten och från alla underbara medlemmar.

Utan vinsttankar eller ett ständigt fokus på intäkter, kan vi istället satsa på det viktigaste: att träna, ha kul tillsammans och se till att våra tävlande fighters hade vårt fulla stöd i ryggen.

Som medlem blir man en del av en familj, vars gemensamma hem är gymmets 360 kvm på Hagagränd 2 i Stockholm. Dessutom får man inte bara träna thaiboxning, utan man får även ta del av våra populära cirkelfyspass. Hur mycket eller hur lite man vill.

träning för alla

OPFG startade sin verksamhet den 8:e mars 2014, efter att Markus Österblom, Hans Edström, Lars Ahlstedt, Sanny Dahlbeck och André Bånghäll, bara några månader tidigare hade träffats på Pizzeria Monte Bello, planerat, skramlat ihop pengar och sedan skrivit på ett hyreskontrakt för en källarlokal i Vasastan.

Tanken och målet var detsamma som idag: att driva en ideell idrottsförening där alla kan och vill träna. En plats där alla känner sig välkomna och kan umgås med alla, oavsett förutsättningar, bakgrund eller tidigare erfarenheter inom kampsport under medlemsdemokrati.

Tack vare denna målsättning har vi välkomnat unga och gamla, tjejer och killar, nybörjare och veteraner inom kampsport. Variationen bland medlemmarna är enorm.

UTVECKLING

Sedan starten har allting skett väldigt snabbt. På ett år gick medlemsantalet från 1 till ca 200 (hälften killar, hälften tjejer), vi vann matcher i Sverige, Finland, Japan, tog två SM-guld, fick totalrenovera lokalen efter en omfattande vattenskada (så nu har vi nyrenoverade duschar, ombytesrum och bastu) – kort sagt har vi utvecklats från en thaiboxningsklubb till så mycket mer.

Det viktigaste

För oss återspeglar OPFG allt vi älskar med kampsport – kamratskap, ödmjukhet och målmedvetenhet. Vi uppmuntrar och peppar varandra på passen, hjälper och stöttar utan prestige. Alla är i samma lag – den enda motståndaren är en själv.

Välkommen in i värmen!