MuayThai

Info om sporten

Muaythai, eller thaiboxning som det allmänt kallas, har snabbt blivit en omtalad och omtyckt kampsport att utöva i modern tid.

En ädel sport som har utövats i Thailand sedan 1700-talet, muaythai skiljer sig från andra kampsporter genom att involvera slag och sparkar, men även armbågar och knän. Att slänga omkull eller fälla sin motståndare är också tillåtet.

Tack vare variationen på tekniker och rörelsemönster är muaythai en fantastisk träningsform - du kommer bli trött i varenda muskel efter ett pass - men framförallt lär du dig kroppskontroll, balans, fokus och koncentration. Du aktiverar inte bara alla muskler, utan även hjärnan. Framförallt är det oerhört roligt!

Bara för att man tränar muaythai betyder inte det att man måste gå match eller sparras!  Du väljer själv hur mycket du vill träna utifrån dina förutsättningar och det du känner dig bekväm med. Faktum är att 90% av svenskar som tränar muaythai gör det för motionen och hälsans skull, utan att gå en enda match.

Vi på OPFG älskar muaythai för att sporten har gett oss så mycket, utöver en god fysisk kondition. Oavsett vilket pass man går på så hålls de av erfarna, utbildade instruktörer som gör sitt bästa för att man ska utvecklas, trivas men framförallt ha kul!